Pensioen Pro Awards – Breng nu uw stem uit

  • Mariska van der Westen
  • 10 juni 2017

De shortlist voor de gouden Pensioen Pro Award is bekend. Welk pensioenfonds mag zich straks ‘Beste Nederlandse Pensioenfonds 2017’ noemen? U beslist.

Eens per jaar doet Pensioen Pro een oproep om baanbrekers, doordenkers en uitblinkers in de sector voor te dragen voor een Pensioen Pro Award. Een  deskundige vakjury selecteert de winnaars van de thema-, bronzen en zilveren awards, én stelt een shortlist samen voor de hoogste onderscheiding: de gouden plak voor 'Beste pensioenfonds van Nederland'. Lezers van FD en Pensioen Pro en luisteraars van BNR radio kiezen hieruit de winnaar van de Gouden Award.

De shortlist is bekend. Nu is het aan u als publieksjury om de winnaar te kiezen. Stemmen kan nog tot maandag 19 juni, 16:00 uur.

Welk pensioenfonds is het beste van Nederland in 2017? Breng nu uw stem uit.

Record

Aan onze oproep om kandidaten voor te dragen voor de Pensioen Pro Awards is dit jaar massaal gehoor gegeven. We ontvingen maar liefst 44 inzendingen in 13 categorieën. Met nominaties van in totaal 33 partijen waaronder ABP, BPL Pensioen, Calpam Pensioenfonds, HiBiN, Huisartsen, ING, Koopvaardij, Mijngeldzaken, PostNL, PFZW, PHenC, PME, PMT, Sagittarius, SCA, Bpf Schilders, Shiftto, Sportfondsen, SPOV, Stap, Tijdvanjeleven, TNT Express, Unilever APF.

Innovatie en klantgerichtheid

Sommige fondsen dienden zelf een casus in, andere werden (door een of meer) derden voorgedragen; er waren enkelvoudige, meervoudige en zelfs gezamenlijke inzendingen. Bovenal getuigen de inzendingen van creatief denkwerk, openheid en de bereidheid om kennis en ervaringen te delen.

Vooral de categorieën ‘Innovatie’ en ‘Klantgerichtheid’ waren een trigger voor pensioenfondsen om te laten zien wat men in huis heeft: in deze twee categorieën werden maar liefst 14 inzendingen gedaan.

Moeilijk

Nominaties zijn vervolgens geanonimiseerd en voorgelegd aan een onafhankelijke vakjury bestaande uit Loek Sibbing (NLII); Stefan Lundbergh (Cardano Insights en AP4); Karin Roeloffs (Mercer Investments; Martijn Euverman ( Sprenkels & Verschuren) en Hedwig Peters, (onafhankelijk bestuurder).

Aan de jury de moeilijke taak om uit zo veel goede kandidaten in elke categorie een winnaar te kiezen. We zijn onze jury enorm erkentelijk voor hun harde werk. En we nemen onze pet af voor de kandidaten, die het de jury zo moeilijk hebben gemaakt.

Uiitreiking

De Pensioen Pro Awards worden op 22 juni uitgereikt na afloop van het Pensioen Pro jaarcongres, aan boord van het schip ‘Prins van Oranje’ in Amsterdam. U leest op 23 juni in het FD en Pensioen Pro wie de winnaars zijn.

Wilt u bij de uitreiking zijn en / of het Pensioen Pro jaarcongres bijwonen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor pensioenfondsen is deelname kosteloos. Klik hier voor info en aanmeldingen.

© Sat Jun 24 09:04:25 CEST 2017 Pensioen Pro. Alle rechten voorbehouden.