Wie werkt waar

  • Redactie Pensioen Pro
  • 19 juni 2017

Mike Pernot in uitvoerend bestuur Philips Pensioenfonds, André Snellen voorzitter bij SPO, Ton Winkels en Marloes Weerts van WTW naar Focus Orange, Marsha van Beusekom in bestuur bpf Zoetwaren.

Mike Pernot Mike Pernot (49) start per 1 juli als directeur Pensioenen en uitvoerend bestuurder bij het Philips Pensioenfonds. Hij volgt Jan Kuijsten op, die het fonds per 1 juni 2017 heeft verlaten, na bijna 26 jaar. Pernots belangrijkste aandachtgebieden worden pensioen- en actuariële zaken en pensioencommunicatie. Naast Pernot zit in het uitvoerend bestuur nog een algemeen directeur en een directeur Beleggingen.

Pernot werkte de afgelopen 25 jaar voor Aon Hewitt en rechtsvoorganger Heijnis en Koelman Hij was adviserend actuaris van diverse opf’en en bpf’en. Ook certificeert hij fondsen, hielp hij bij de totstandkoming van pensioenregelingen voor ondernemingen en bedrijfstakken en is hij actief in commissies en werkgroepen van het Actuarieel Genootschap.

De laatste jaren adviseerde Pernot ook het Philips Pensioenfonds op actuarieel gebied.

André Snellen | Foto Geoffrey Tolaro André Snellen | Foto Geoffrey Tolaro Stichting Pensioen Opleidingen (SPO) heeft per juni André Snellen benoemd als voorzitter van het bestuur. Hij volgt Rob Kragten op. Snellen is voorzitter van Pensioenfonds Detailhandel en lid van het algemeen bestuur van de Pensioenfederatie.

Ton Winkels Adviesbureau Focus Orange heeft Ton Winkels (1969) aangetrokken als associate partner en Marloes Weerts (1978) als senior consultant. Zij gaan zich bezighouden met advies over ‘kwantitatieve HR’, zoals pensioen en het optimaliseren van het werknemersbestand en beloningsstrategie.

Marloes Weerts Beiden zijn afkomstig van Willis Towers Watson. Winkels was de afgelopen vijf jaar managing director van LifeSight, de ppi van Willis Towers Watson. Van 2000 tot 2011 was hij principal consult en aandeelhouder-partner van Towers Perrin.

Weerts werkte sinds 2003 bij Willis Towers Watson. Zij was daar verantwoordelijk was voor het herontwerpen van pensioenregelingen en hield zich bezig met duurzame inzetbaarheid.

Marsha van Beusekom Marsha van Beusekom is sinds maart 2017 lid namens werkgevers van het bestuur van pensioenfonds Zoetwaren. Ze is voorzitter van de beleggingsadviescommissie geworden.

Van Beusekom werkt sinds 2010 bij Aon Hewitt als investment consultant voor pensioenfondsen. Ze zit in meerdere pensioenfondsbesturen: naast dat van Zoetwaren ook het bestuur van pensioenfonds Waterbouw (sinds medio 2015) en het pensioenfonds Hewitt Nederland (sinds eind 2013). Verder is ze lid van de externe beleggingscommissies van pensioenfonds DSM en de KLM-pensioenfondsen.

Voor haar werk bij Aon Hewitt werkte Van Beusekom tien jaar bij vermogensbeheerder F&C.

© Sat Jun 24 09:05:50 CEST 2017 Pensioen Pro. Alle rechten voorbehouden.