Telegraafpensioenfonds steunt bod van Mediahuis op TMG

  • FD.nl
  • Redactie FD
  • 15 juni 2017

Het Telegraafpensioenfonds steunt het bod op Telegraaf Media Groep van de combinatie Mediahuis en VP Exploitatie. Het fonds zal daarom zijn aandelenbelang in TMG (0,3%) aanbieden aan deze bieders.

Dit heeft het Telegraafpensioenfonds woensdag bekendgemaakt. Dit betekent dat Mediahuis en VP Exploitatie samen meer dan 60% van de aandelen in TMG verwerven.

Tpf heeft sinds de beursgang van TMG in 1971 een aandelenbelang van 0,3% in de uitgeverij. Tpf is uitvoerder van de pensioenregeling van de onderneming.

Talpa

Mediahuis en VP Exploitatie hebben recent een openbaar bod op alle aandelen TMG gedaan. Zowel de raad van commissarissen van TMG als de centrale ondernemingsraad heeft geconcludeerd dat daarmee de belangen van de TMG-medewerkers het best zijn gediend. Zij hebben om die reden hun steun voor het bod van Mediahuis uitgesproken. Het bestuur van Tpf heeft nu besloten die lijn te volgen en zijn aandelenpakket aan te bieden.

Tegelijk zet Talpa Holding, de houdstermaatschappij van John de Mol, zijn vijandig bod op TMG door. De tv-producent biedt €6,50 in contanten per aandeel en waardeert het bedrijf daarmee op ruim €300 mln. De Mol legt €0,50 per aandeel meer op tafel dan het Vlaamse Mediahuis en de familie Van Puijenbroek (VP Exploitatie).

© Sat Jun 24 09:06:20 CEST 2017 Pensioen Pro. Alle rechten voorbehouden.